Træn dit yogaåndedræt

Your selected template is empty.

Træn dit yogaåndedræt

Hvis vi skal udvælge én ting, der er det vigtigste, når vi dyrker yoga, så er det at have en bevidsthed omkring vores åndedræt.

I hverdagen kan vores åndedræt fungere som vores største guide og læremester og viser os altid, hvordan vores sindstilstand er. Prøv bare at stoppe op og registrér dit åndedræt næste gang du føler dig stresset og måske skynder dig for ikke at komme for sent til noget. I sådan et tilfælde trækker du højst sandsynligt vejret overfladisk. Dine læber er måske adskilte, så luften kommer ind gennem munden i stedet for næsen, og dit åndedræt når ikke meget længere ned end i brystkassen. Er du derimod lige vågnet fra en lur på sofaen, er du sandsynligvis meget afslappet, og du vil kunne mærke, hvordan åndedrættet flyder roligt og naturligt.

I yogaen kan vi bruge vores bevidsthed på åndedrættet til at blive guidet ind i mere ro og velvære. Lader vi åndedrættet gå forrest og koble vores bevægelser til det, bevæger vi os fra hjernen og ned i kroppen. Vi spekulerer ikke, men lader kroppen finde sit helt eget, naturlige flow, der får den i ro og balance – ligesom åndedrættet er det.

Redskaber: Ingen, men det kan være en god idé at sætte dig på en blok eller en pude, så du kan sidde med en rank holdning og skabe plads i overkroppen.

 

Kom gerne med en kommentar til videoen

Andre videoer i samme serie: