Af Signe Bøtter-Jensen
den

Hvordan yoga, meditation og mindfulness kan hjælpe dig til bedre trivsel og mere arbejdsglæde

Oplever du, at vinterens mørke gør dig mindre produktiv? Måske du mærker større behov for hvile? Det kan også være, at du her ved årsskiftet går med tanker om at skifte job, starte på en frisk og mærker en generel utilfredshed over, hvor du står lige nu? 

Det er udfordringer, som jeg ser hos mange disse dage. 

Desværre tyr mange til hurtige quick-fixes som diæter, diverse kure og løbeture uden indre motivation, men dunken i hovedet i stedet for. 

Problemet med disse tiltag er, at de ikke ændrer noget på den lange bane. Og at tiltagene ofte iværksættes pga. dårlig samvittighed, hvor din kritiske dommer på øvre etage får lov til at tage styringen. 

Det kan alt sammen være gode intentioner, men udfordringen består i, at de ofte opstår fra et ikke-selvkærligt sted. 

Tværtimod styres intentionerne af, at vi gerne vil GØRE det bedre.

Når intentioner sættes fra det sted, hvor vores kritiske jeg hersker, sker der oftest det, at det har modsatte effekt af det, som vi ønsker. 

Vores ændrede livsstil holder meget kort tid, og vi falder lynhurtigt tilbage i gamle mønstre. Og nu med en endnu større følelse af at have mislykkes og ikke være gode nok. 

Modstand møder modstand! 

Yoga, meditation og mindfulness er ingen vidunderkure og absolut intet quick fix! 

MEN de giver os redskaberne til at søge indad, mærke den indre motivation og skabe de livsstilændringer, som vi ønsker – Ikke kun på kort sigt, men på den lange bane. 

Og lad os indse det – Dit liv ER (forhåbentlig) en temmelig lang bane. Så hvorfor ikke få mest muligt ud af turen og mærke mere trivsel og glæde i hverdagen og på arbejdspladsen?

Når vi ved hjælp af yogaens redskaber lærer os selv at mærke vores inderste, opdager vi også, hvem vi egentlig er, og hvilke behov, vi har. 

Vi lærer at træde den sti i livet, der fungerer for netop os.

Måske er din nuværende sti slet ikke den bedste for dig?

Vi lærer at leve livet mere mindfuldt, nærværende og med langt mere overskud til os selv og alle omkring os. 

Vi ved efterhånden alle sammen godt, at yoga og mindfulness har vist sig at forbedre dit helbred, din trivsel og din produktivitet. Det ser vi i mange studier og undersøgelser.

Men alligevel synes det svært for mange at få implementeret i en travl hverdag. 

Måske fordi mange af os har en forventning om, at yoga kun er tilegnet de få, der kan sidde i lotusstilling og meditere i en halv time i streg. 

Hvis nogle fortæller dig dette – Eller hvis en underviser får dig til at føle, at du skal kunne gå i split for at være berettiget til din plads på yogamåtten, så har jeg ét enkelt råd til dig:

Løb langt væk derfra… 

Min holdning er, at yoga, meditation og mindfulness er for ALLE!! 

Det handler netop ikke om, hvor længe du har dyrket yoga, eller hvor god du er til at stilne tankerne. 

Det handler om at finde hjem til dig selv, så du herfra kan lære at leve dit bedste liv og skabe en hverdag i balance, der fungerer for dig. 

Det er din krop – Din yoga! 

Men jeg har ikke tid til at dyrke yoga i en travl hverdag…

tænker du måske. 

Det hører jeg ofte. 

For mig handler det slet ikke om tiden, du bruger på måtten – Men om de ændringer den korte tid på måtten kan skabe i dit liv, når du IKKE er på yogamåtten. 

Det er en livsstilændring. En anden måde at se verden og dig selv på. 

Hvordan kommer jeg så i gang? 

Hvis du mærker, at yoga, meditation og mindfulness kunne være noget for dig, så læs videre lidt endnu…

Jeg har nemlig skabt en helt unik online platform, der skal gøre denne livsstil tilgængelig for ALLE! 

Også den travle karriereperson, der kun lige har 5-10 minutter til egentid i hverdagen. 

Og det smarteste er, at du kan komme i gang, NÅR du vil, og HVOR du vil. Det kræver intet andet end en internetforbindelse.

I det store, online Yogabibliotek hos ”Yoga med Signe” finder du over 200 videoer med yoga, meditation, mindfulness, akupressur og zoneterapi, der skal hjælpe dig til at leve livet mere nærværende og meningsfuldt. 

Jeg tilbyder online yogaforløb for mine medlemmer og guider altid med personlige råd og vejledning. Jeg ønsker nemlig ikke blot at være endnu en online yogaplatform, hvor man ikke kan mærke underviseren på den anden side af skærmen. 

Lige nu har jeg et VILDT januar-tilbud. Det kommer kun denne ene gang! 

Du kan lige nu spare hele 36%, hvis du melder dig ind som årsmedlem. 

Din investering i dig selv vil kun være 995 kr. for et HELT ÅRS ubegrænset adgang til yoga, meditation, akupressur osv, som du kan lave, lige når det passer ind i DIN hverdag. 

Selvom prisen stiger for alle andre 1. februar, vil den lave pris (svarende til 83 kr./måned) ALDRIG stige for dig, så længe du er på denne rabat-ordning. 

Hvad kan jeg finde i Yogabiblioteket?

Yogabiblioteket rummer adskillige videoer, der kan filtreres ud fra varighedkropsdelbehov (fx mere indre ro og mindre stress) og yogaserie

De forskellige yogaserier rummer alt fra meditativ yin yoga, dynamisk flow yoga, aftenyoga, morgenyoga, yoga for smerter osv. 

Hvis du hører til gruppen, der sidder meget på kontor eller har en travl arbejdsdag, så skal du kigge nærmere på min serie KONTORYOGA. Her finder du korte videoer, der b.la. kan laves som et lille break midt i arbejdstiden. Du finder også meditationer i denne kategori, der kan hjælpe dig med at genfinde indre ro hurtigt – fx lige inden personalemødet eller din store præsentation. 

Det vil glæde mig utrolig meget at hjælpe dig med at skabe en vedvarende livsstilsændring, der kan bringe mere balance og velvære i din hverdag. 

Kærligst

Signe

Billede Meditation Under Træ
Indre ro i stress og travlhed
Signe Bøtter-Jensen

Jeg er uddannet yogalærer i ASHTANGA, VINYASA, GRAVIDYOGA, RESTORATIV YOGA og TERAPEUTISK YIN-YOGA. Derudover har jeg taget længerevarende kursus i MINDFULNESS (MBSR).

I min undervisning og egen yogapraksis bruger jeg desuden mine mange års erfaring som bl.a. folkeskolelærer, idrætslærer, danse- og gymnastikinstruktør, oplægsholder i Danmark og Europa og projektleder i Dansk Skoleidræt. Jeg har udgivet diverse undervisningsmaterialer til de danske folkeskoler med fokus på sundhed, yoga og mindfulness og afholdt mange webinarer for virksomheder, der ønsker at give deres medarbejdere redskaber til at leve et liv med mere ro og mindre stress.

Jeg brænder for at inspirere dig til at leve et selvkærligt liv, hvor du mærker mere indre ro, styrke og balance i krop, sind og sjæl.

Yogajulekaelnder Med Signe 2

Kom gerne med din feedback eller kommentar

Se flere af mine blogindlæg

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x