Af Signe Bøtter-Jensen
den

Skab dit eget yoga-space i hjemmet

Hvordan skaber jeg mit eget hyggelige yoga-space derhjemme?

Det er et relevant spørgsmål at stille sig selv. Det er nemlig afgørende for din motivation for at komme på måtten, at du har et sted, der er dedikeret til din praksis.

Læs med her og få inspiration til at skabe dit eget hyggelige yoga-space derhjemme med disse få midler.

Sørg for mest mulig ro 

Den første her kan være svær, hvis man bor sammen med andre. Men hvis muligt, skal du sørge for at lukke døren ind til dig, så du har helt ro til at fordybe dig i din yogapraksis. Hvis det ikke er muligt at lukke døren (hvis man fx bor i en etværelses lejlighed med mand og barn), så undersøg om du kan ligge din praksis på et tidspunkt, hvor du er alene hjemme. 

Lav et afgrænset område 

Yogamåtten behøver ikke at ligge fast på gulvet, hvis pladsen er trang. Området kan sagtens være multifunktionelt i løbet af dagen. Men sørg for, at du aldrig er i tvivl om, at det her er dit yoga-space, når du har slået yogamåtten ud. Du kan fx afgrænse området ved hjælp af smukke, grønne planter, der også virker beroligende. 

Sørg for at du har plads omkring dig

Det er vigtigt, at du har mulighed for at bevæge dig, hvis din yogapraksis kræver det. Test, om du kan stå op uden at hamre hovedet ind i skråvæggen, eller om du kan få armene ud til siden uden at vælte bøgerne på reolen ved siden af dig. 

Fjern rodet

Rod omkring os afspejles ofte som mental rod i vores sind. Sørg derfor for, at du har fjernet alt det, som du ikke skal bruge under din yogapraksis. Væk med børnenes legetøj, dine beskidte jeans eller den frokosttallerken, som du lige har tømt. Med et opryddet yoga-space vil du mærke, at du også føler dig mere klar i hovedet og rolig i kroppen. 

Gør det hyggeligt

Indret dit yogaspace med så få ting som muligt, men udvælg nøje tingene, så du er omgivet med det, der gør dig glad og rolig. Har du en buddha-figur eller nogle lysestager, der betyder meget for dig, kan du fx vælge at have det stående fremme. En god idé er at omgive dig med planter og rolige farver som grøn, brun eller blå. Det er naturfarver, som ofte indbyder til ro og fordybelse.  

Meditation

Hav dine yogaredskaber lige ved hånden 

Det kan være sværere lige at komme på yogamåtten, hvis dine yogaredskaber ligger allerbagerst i skabet. Sørg derfor for altid at have dine redskaber lige ved hånden. Hvis du har pladsen til det, kan du have dine redskaber liggende fremme. Puder og tæpper kan være medvirkende til at gøre dit space mere hyggeligt og indbydende, så du får lyst til at bruge tid der. 

Hvis du fx ikke har en bolster/yogapølle og blogs, kan du sagtens lave dine egne yogaredskaber. Læs ”Sådan laver du dine egne yogaredskaber”.

Undgå det skarpe sollys 

Hvis dit yogaspace er i nærheden af vinduer, hvor solen står lige på, skal du overveje at lukke lidt for med gardiner. Det kan være svært at finde ro og afslappethed, hvis du skal knibe øjnene sammen for at undgå det skarpe lys. Bedre er det at træne i lidt dæmpet belysning, så du producerer mere af det beroligende hormon melatonin. Det kan hjælpe dig med at komme helt ned i gear og være klar til din selvkærlige yogapraksis. 

Rigtig god fornøjelse med at få skabt dit eget hyggelige yoga-space i hjemmet. 

Signe Bøtter-Jensen

Jeg er uddannet yogalærer i ASHTANGA, VINYASA, GRAVIDYOGA, RESTORATIV YOGA og TERAPEUTISK YIN-YOGA. Derudover har jeg taget længerevarende kursus i MINDFULNESS (MBSR).

I min undervisning og egen yogapraksis bruger jeg desuden mine mange års erfaring som bl.a. folkeskolelærer, idrætslærer, danse- og gymnastikinstruktør, oplægsholder i Danmark og Europa og projektleder i Dansk Skoleidræt. Jeg har udgivet diverse undervisningsmaterialer til de danske folkeskoler med fokus på sundhed, yoga og mindfulness og afholdt mange webinarer for virksomheder, der ønsker at give deres medarbejdere redskaber til at leve et liv med mere ro og mindre stress.

Jeg brænder for at inspirere dig til at leve et selvkærligt liv, hvor du mærker mere indre ro, styrke og balance i krop, sind og sjæl.

Yogajulekaelnder Med Signe 2

Kom gerne med din feedback eller kommentar

Se flere af mine blogindlæg

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x