Mød Signe

Min historie

Mit navn er Signe Bøtter-Jensen, og yogaen blev min redning, da jeg stod i min største livskrise. 

I dag brænder jeg for at inspirere andre til at skabe en meningsfuld og selvkærlig hverdag med mere ro og velvære.

Jeg var lige fyldt 30 år, da jeg var ude for en faldulykke, som efterlod mig med en hjerneskade, piskesmæld og kroniske smerter i hverdagen.

Fra den ene dag til den anden var mit accelererende karriereliv skiftet ud med kronisk hovedpine og et liv i en sygeseng. På ny skulle jeg lære at gøre alle de ting, som jeg i min hverdag før ulykken blot tog for givet, at jeg kunne. Jeg skulle lære at tale, huske ting, gå uden at vælte, cykle, handle ind, tage offentligt transport osv.

I løbet af det første år måtte jeg sige farvel til alt det, som jeg troede, definerede mig. Alt det, som jeg havde brugt hele livet på at skabe – mine jobs, min indkomst, min elitegymnastik, mange venner i min omgangskreds og min bolig.

I mit gamle liv var jeg vant til at sætte tjektegn, gøre min plads gældende og opsøge anerkendelse for mine præstationer. 

Skaden krævede, at jeg lærte at elske mig selv uden nogle af de lag og masker, der plejede at definere mig. 

Stress og angst kom periodevis og ville have deres plads ved siden af de kroniske smerter. Det samme gjorde 14 operationer i fuld narkose. 

Da yogaen kom ind i mit liv, lærte jeg at sidde med mig selv og mine smerter. Yogaen lærte mig noget om ACCEPT. Den lærte mig, at kroppen aldrig tager fejl. At kroppen er mit sandhedsbarometer, og at den skal næres med selvkærlig omsorg. 

En dag begyndte jeg at høre og se alting så klart. Midt i de kroniske smerter blev hver dag fyldt med små lykkeglimt, et ægte nærvær og en kæmpe LIVSGLÆDE. 

Kontakten til mit hjerte var skabt, og jeg forstod, at jeg havde brug for at blive rusket, omdirigeret og omplaceret. Sådan i livet generelt.

I dag går jeg hver dag i møde med den dybeste taknemmelighed – Jeg takker for hvert et åndedrag. For hver en oplevelse. For hvert et menneske, der krydser min vej og lærer mig noget om livet og mig selv. 

Og jeg takker for, at jeg midt i mit livs største stormvejr fandt yogaen, som hjalp mig med at finde mig selv. 

Mit hjertekald er nu at hjælpe dig med at mærke dig selv og skabe en hverdag i balance.

Det vil glæde mig at hjælpe dig. 

Kærligst, 
Signe

Yogaen og min baggrund

Jeg er uddannet yogalærer i ASHTANGA, VINYASA, GRAVIDYOGA, RESTORATIV YOGA og TERAPEUTISK YIN-YOGA. Derudover har jeg taget længerevarende kursus i MINDFULNESS (MBSR).

I min undervisning og egen yogapraksis bruger jeg desuden mine mange års erfaring som bl.a. folkeskolelærer, idrætslærer, danse- og gymnastikinstruktør, selvstændig oplægsholder i Danmark og Europa og projektleder i Dansk Skoleidræt. I sidstnævnte rolle har jeg udviklet og udgivet diverse undervisningsmaterialer med yoga og mindfulness.

Sammenhængen mellem krop, sind og sjæl har altid optaget mig meget, og jeg tror på, at kroppen er vores største sandhedsbarometer, der skal næres med selvkærlig omsorg. 

I kraft af min egen historie og baggrund lægger jeg stor vægt på, at yogaen skal være for alle. Jeg ønsker at inspirere til at (gen)finde kontakten til egen krop og skabe en hverdag i balance.

Det vægtes højt, at vi skal have det sjovt og rart undervejs.

Helt konkret har jeg i min undervisning fokus på at strække og blødgøre bindevævet og løsne op for spændinger på et fysisk og følelsesmæssigt plan. Åndedrættet kobles til bevægelserne og bidrager til at styrke vores iboende kraft og mentale overskud.

I mine timer skal yogaen ikke se ud på en bestemt måde. Hvis det føles godt for dig, så er det godt.


Uddannelse

  • Restorativ yoga, selvomsorg og cyklisk visdom v. Mejse Mo
  • Terapeutisk Yin-yoga og mindfulness, 100 timer. Godkendt af Yoga Alliance. 
  • Ashtanga-Vinyasa yoga, 200 timer. Godkendt af Yoga Alliance. 
  • Folkeskolelærer med speciale i idræt, bevægelse og sundhed. 

Erfaring: 

  • Underviser på yogalæreruddannelsen “Essensen af yoga”.
  • Afholdelse af webinarer for større virksomheder og fagforeninger ift. at reducere stress og mistrivsel ved hjælp af yogaens redskaber.
  • 12 års undervisningserfaring som folkeskolelærer.
  • Projektleder i Dansk Skoleidræt med fokus på bevægelse og sundhed, herunder udvikling af undervisningsmaterialer med mindfulness og yoga. 
  • Bevægelsesvejleder i Københavns Kommune. 
  • Idrætsinstruktør på læreruddannelsen Frederiksberg. 
  • Gymnastik- og danseinstruktør i DGI og på ungdomsskoler. 
  • Selvstændig konsulent og inspirator for lærere, pædagoger og ledere i forhold til at implementere mere bevægelse og sundhed i grundskolerne i Danmark. 
  • Webredaktør og ambassadør for projekt ”Læring i bevægelse” i Undervisningsministeriet med fokus på at indsamle evidens og sprede god praksis for bevægelsesorienteret læring. 

Kurser:

  • Kursus i Mindfulness (MBSR). 
  • Gymnastikinstruktør v. DGI.
  • Diverse idrætskurser, herunder bl.a.:
    • Undervisning i dans v. John Friis.
    • ”ADAPT P.E. – Parkour i folkeskolen” (certificeret underviser) v. Street Movement.
    • Undervisning i springgymnastik v. Læreruddannelserne Metropol. 
  • Diverse kurser i undervisning, didaktik samt god klasserumsledelse, herunder flow, positiv psykologi og underviserens rolle.

Videoer: 

Se Signes online yogavideoer her